Activiteiten peuterspelen

Kwartaal 2 2022: Samen met jou

Over het thema

‘Het begint bij Peuterspelen’ gaat in 2022 aan de slag met 4 verschillende thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van peuters.

Want groot worden gaat niet zomaar en de wereld ontdekken is een heel avontuur. Maar door kinderen te laten Peuterspelen, kunnen we ze wel in een vertrouwde en veilige omgeving een extra zetje geven. Dat geeft ze zelfvertrouwen, maakt ze zelfstandiger en het bereidt ze voor op de basisschool

Op 1 juli organiseren Keurmerk Peuterspelen en Sportbedrijf Drachten samen Evi’s Peuterspelen. Tijdens Evi’s Peuterspelen zijn alle peuters uit de regio Smallingerland welkom om mee te doen met een activiteiten parcours die in het teken staat van samenwerken. Deze activiteiten worden begeleid door de professionals van Sportbedrijf Drachten en Atletiek Vereniging Impala. Wanneer de peuters alle activiteiten afronden, en daarmee een volle stempelkaart scoren, krijgen ze de Evi’s Peuterspelen medaille! Deelname is gratis. Uiteraard zijn ouders/begeleiders welkom om te supporten of te ondersteunen.

Ben je al benieuwd wat we gaan doen? We zullen gauw meer delen!

 

 

 

Wie doen mee aan deze activiteit?

60 peuters

75 ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's

Professionals van AV Impala

Zo ging de activiteit:

Leren, spelen en de wereld ontdekken, dat is écht Peuterspelen. Op 1 juli was het zover: spelen en sporten tijden Evi’s Peuterspelen! Op de atletiekbaan bij AV Impala konden peuters uit Smallingerland even lekker uitrazen tijdens een actief parcours met verschillende spelletjes. De focus lag hierbij bijvoorbeeld op balans, klimmen of gooien en was geschikt voor de allerkleinsten, met een beetje hulp van papa, mama of iemand anders. 

Om het feest compleet te maken was er ook een springkussen aanwezig waar lekker op gespeeld kon worden. Alle peuters hebben een stempelkaart gekregen en konden bij elk spel een stempel verdienen. En een volle stempelkaart betekende: een échte Peuterspeel medaille! We hebben genoten van de grote opkomst peuters met hun begeleiders en kijken terug op een geslaagd Evi’s Peuterspelen. 

Vond jou peuter het nou net zo geslaagd en bezoeken ze nog geen peuterspeellocatie? Bekijk op onze website dan vooral even welke aanbieders er zijn binnen de gemeente Smallingerland en neem vrijblijvend contact met ze op om eens een kijkje te nemen. 

Kom jij binnenkort
Peuterspelen?