Activiteiten peuterspelen

Kwartaal 3 2022: Mijn mooie wereld

Over het thema

‘Het begint bij Peuterspelen’ gaat in 2022 aan de slag met 4 verschillende thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van peuters.

Want groot worden gaat niet zomaar en de wereld ontdekken is een heel avontuur. Maar door kinderen te laten Peuterspelen, kunnen we ze wel in een vertrouwde en veilige omgeving een extra zetje geven.

 

 

Dat geeft ze zelfvertrouwen, maakt ze zelfstandiger en het bereidt ze voor op de basisschool.

Deze keer gaan we aan de slag met het thema ‘de wereld om ons heen’. Een wereld waar zoveel te ontdekken is en waar we natuurlijk ook goed voor moeten zorgen. Je zou het misschien niet denken, maar in je eigen omgeving kun je de mooiste schatten vinden. Vooral als je kijkt door de ogen van een kind!

Wij dagen daarom alle kleine avonturiers uit Smallingerland uit om met een schatkaart op jacht te gaan naar de meest bijzondere vondsten. Om het echt goed te kunnen bekijken heb je dan natuurlijk wel een vergrootglas nodig. Maar maak je geen zorgen, daar zorgen wij voor! We kunnen alvast verklappen dat de mooiste schatten een fantastische prijs kunnen winnen…

Ga jij met ons mee op avontuur? We delen gauw hoe je je kunt aanmelden en waar jij je schatkaart en vergrootglas kunt ophalen.

Ben je al benieuwd wat we gaan doen? We zullen gauw meer delen!

Doe deze activiteit:

In de speeltuin

In de natuur

In jouw straat

Zo ging de activiteit:

Wat een succes! Peuters in Smallingerland zijn heerlijk de natuur in gegaan op zoek naar de mooiste schatten. En wat zijn er prachtige dingen gevonden! We hebben heel wat inzendingen gekregen wat het kiezen van een winnaar dus best wel lastig heeft gemaakt! Gelukkig zijn we eruit gekomen en hebben de schatzoekers hun prijs thuis ontvangen. Een mooie sensorische speelbak waar ze ook van alles in kunnen ontdekken. 

Het ontdekken van de wereld om ons heen is natuurlijk waar Peuterspelen ook om draait. Zo wordt de wereld steeds een beetje groter en leren peuters al spelend.

Vond jou peuter het nou net zo geslaagd en bezoeken ze nog geen peuterspeellocatie? Bekijk op onze website dan vooral even welke aanbieders er zijn binnen de gemeente Smallingerland en neem vrijblijvend contact met ze op om eens een kijkje te nemen.

De peuters van Smallingerland gaan er op uit! Zie hieronder de inzendingen van onder andere: Sofie, Sannah, Benjamin, Zoë, Job en Marrit Nienke, Daan, Demi en Anouk

Kom jij binnenkort
Peuterspelen?