Activiteiten peuterspelen

Kwartaal 4 2022: Als ik later groot ben..

Over het thema

‘Het begint bij Peuterspelen’ gaat in 2022 aan de slag met 4 verschillende thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van peuters.

Want groot worden gaat niet zomaar en de wereld ontdekken is een heel avontuur. Maar door kinderen te laten Peuterspelen, kunnen we ze wel in een vertrouwde en veilige omgeving een extra zetje geven.

Dat geeft ze zelfvertrouwen, maakt ze zelfstandiger en het bereidt ze voor op de basisschool.

Deze keer gaan we aan de slag met het thema ‘De meeste dromen zijn..mooi!’. Groter worden is een heel avontuur. Je gaat ontdekken wat je leuk vindt, waar je goed in bent en wat je later worden wil. Belangrijk is: alle opties staan nog open! Als peuter mag de fantasie helemaal los gaan en is het vooral heel fijn om nieuwe dingen te leren kennen. Droom grote dromen!

We maken voor dit kwartaal een super tof kwartet spel die helemaal past bij fantasie en dromen. Je vindt er beroepen in terug, dieren, ridders en prinsessen. En door het spelen van een spel ben je ook nog eens meteen nieuwe vaardigheden aan het leren! Extra leuk dus.

Doe deze activiteit:

In de vakantie

Samen thuis

Op de peuterlocatie

Zo ging de activiteit:

Wat is het een leuk kwartetspel geworden! Voor de jongere peuters is het misschien nog beste even een uitdaging maar de plaatjes zijn al leuk genoeg om naar te kijken. En het mooie is, je kunt het spel gewoon bewaren zodat je het later nog eens kunt gaan spelen! Bij wijkcentrum de Kouwe in Drachten was het spel ook op te halen zodat ook peuters die nog geen locatie bezoeken mee konden doen. We hopen dat jullie het net zo leuk vonden als wij!

Vond jou peuter het nou net zo geslaagd en bezoeken ze nog geen peuterspeellocatie? Bekijk op onze website dan vooral even welke aanbieders er zijn binnen de gemeente Smallingerland en neem vrijblijvend contact met ze op om eens een kijkje te nemen.

 

Kom jij binnenkort
Peuterspelen?